Khamis, 13 April 2017

(A6) PESANAN DARI MY PRIME MINISTER - MR COOL

Pesanan & Peringatan kepada umat yang mengaku berAgama tauhid (ad-deen - rububiyyah), beri'ttiqad dengan i'ttiqad yang diredhai Allah Islam (al-Islam - uluhiyyah) serta beraqidah (al-Iman) dari syariah-fiqh (al-Ilmu) yang brnar... !!!
 
1) Setiap diri tidak boleh merasakan (i'ttiqad - yakin qalbu-akal) bahawa diri kita lebih baik dari orang lain sesama sendiri, sesama mengaku beragama tauhid (ad-deen- rububiyyah), sesama mengaku beri'ttiqad dengan i'ttiqad yang diredhai Allah Islam (al-Islam - uluhiyyah) serta sesama berAqidah (al-Iman) dari Syariah-Fiqh (al-Ilmu), kita hendaklah sentiasa merasakan kebersamaan dengan segala kelebihan & kekurangan masing-masing yang sudah tentu setiap diri ada kelebihan & kekurangannya... saling menyatakan kebenaran dengan menegur secara penoh hormat & kasing sayang... bukan dengan segala kebencian...


2) Jangan sekali-kali menanam kebencian atas alasan Agama : Islam serta Iman dari Ilmu... kerana itu adalah cenderong kepada perbuatan golongan manusia yang telah diresapi i'ttiqad (yakin qalbu-akal) Syirik - Yahudi (al-Yahud) - merebut, mendahulu, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak zat Allah : Syiah (Syaieyah) - menafi, membatal, menentang takdir (qada' & qadar) zat Allah yang juga merupakan hak-hak kekuasaan mutlak zat Allah.


3) Golongan manusia yang berAgama tauhid, beri'ttiqad dengan i'ttiqad yang diredhai Islam serta beriman (Aqidah) dari syariah-fiqh (al-Ilmu) yang benar, tidak sekali-kali menjadikan perkara Agama : I'ttiqad serta Iman dari Ilmu untuk menanam kebencian sesama manusia... apatah lagi sesama sendiri.


4) Jangan terus menerus mahu menjadi golongan Syirik yang dilaknati Allah - Yahudi (al-Yahud), Syiah (Syiaeyah) selama masih dianugerah hidup ini... "berIstighfar, bertaubatlah serta berSyahadah semula... !!!
///
Ab Sheikh Yunan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan