Sabtu, 15 April 2017

(A17) PAS - PEMIMPIN & LEBAINYA HANYA GOLONGAN SYARIAH-FIQH - AQIDAH ISLAM (al-Islam), TETAPI I'TTIQADNYA ADALAH YAHUDI : SYIAH - SYIRIK.Demi kebenaran al-Quran yang sama ditangan... 
...Aku berani menyatakan bahawa PAS adalah golongan manusia yang hanya berAqidah (al-Iman) dari Syariah-Fiqh (al-Ilmu) - ghaib Akal semata-mata yang merupakan perkara Furu' (branch's) dari Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) : perihal hak-hak mutlak zat Allah yang tidak boleh di Syirikkan dengan zahirnya cara, sifat, kata-kata, perbuatan PAS menanam ketaksuban @ memuja berhala manusia : pendita, membersih, menyucikan serta menghapus dosa diri sendiri, kaum, puak, jama'ah & partinya.

(*) Aqidah (al-Iman) dari Syariah-Fiqh (al-Ilmu) tidak berguna disisi Allah di Akhirat nanti andai tidak bersambungan dengan I'ttiqad yang diredhai Allah Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) & i'ttiqad uluhiyyah pula mewajibkan tauhid rububiyyah (ad-deen -perihal zat Allah wajib wujud hanya Satu - Ahadun yang tidak boleh di Murtadkan).

PAS merupakan golongan manusia yang melakukan Syirik (khafi - samar) kepada hak-hak mutlak zat Allah yang tidak boleh di Syirikkan, maka gugur @ gelincirlah dari Islam (al-Islam - i'ttiqad yang diredhai Allah "uluhiyyah), menjadi golongan yang dilaknati Allah Syirik - al-Yahud (Yahudi) : golongan yang merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak zat Allah...
... serta golongan Syirik - Syiah (Syaieyah) yang menafi, membatal, menentang takdir (qada', qadar) Allah yang juga merupakan hak-hak kekuasaan mutlak zat Allah sahaja berlakunya.

Niat puak PAS telah KUFUR - tanpa lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah & amalnya pula adalah KAFIR - engkar larangan Allah (al-quran), kerana menjadikan perkara (hakikat) kalimah yang Empat, yaitu "ad-deen" (Agama - tauhid rububiyyah) - "al-Islam" (i'ttiqad uluhiyyah) - ghaib Qalbu yang merupakan POKOK & FURU' (branch's) - ghaib Akal baginya, yaitu "al-Iman" (Aqidah) dari "al-Ilmu" (Syariah-Fiqh) bukan semata-mata kerana Allah - Lillaahi, sebaliknya kerana duniawi - politik (jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan duniawi).

KUFUR (niat)-(amal) KAFIR - engkar larangan Allah (al-Quran) merupakan permulaan kepada hukum-hukum yang lain yang lebih berat disisi Allah (al-Quran).
///
Ab Sheikh Yunan.Tiada ulasan:

Catat Ulasan