Sabtu, 15 April 2017

(A15) ANAK MUDA BERPELAJARAN AGAMA YANG BENAR PASTI TOLAK PAS.

APAKAH HUKUMNYA ORANG MELAYU - ISLAM JADI AHLI / SOKONG PAS ?

Siapa sebenarNya PAS disisi Allah (al-Quran) dalam perkara Agama (ad-deen - tauhid rububiyyah), Ketuhanan @ Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) serta FuruNya (branch's) - yaitu Aqidah (al-Iman) dari Syariah (al-Ilmu) ?.1) Adakah PAS berAqidah (al-Iman) yang benar dari Syariah : Syara' - Fiqh (al-Ilmu) dengan semua cabang ilmunya - POLITIK (Aqidah - al-Iman & al-Ilmu - Syariah)

2) Apakah PAS berI'ttiqad benar diredhai Allah Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) & berTauhid yang benar terhadap zat Allah Agama (ad-deen - tauhid rububiyyah).

3) Apakah kerja buat Politik (Aqidah - Syariah) PAS... (politik itu pada lingkungan Aqidah (al-Iman) dari Syariah (al-Ilmu) ...adalah selaras dengan kehendak Aqidah (al-Iman) dari Syariah : Syara' - Fiqh (al-Ilmu) dengan semua cabang disipline ilmu itu sendiri ?
SesungguhNya PAS telah melakukan kesalahan pada semua hukum Allah... (ULANG) ...kesalahan pada semua hukum Allah (al-Quran);

- KUFUR (niat - i'ttiqad) : tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah...
- KAFIR - Engkar Larangan Allah (al-Quran)... kemudian berulang-ulang KAFIR - Engkar...
- SESAT (Aqidah dari Syariah - Fiqh) - Pasik (manusia Syaitan) & Munafik (manusia Iblis)...
- SYIRIK terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah Yahudi (al-Yahud : Haadu), Syiah (Syaieyah)
- MURTAD (berpaling tadah) dari tauhidkan (zat) Allah hanya Satu - Ahadun, Wahidun (Atheis)


LALU... Apa lagi yang PAS & ahli serta pengikutNya ada untuk dibawa menemui Allah setalah goll (ditamatkan anugerah hidup) nanti - go to hell ?.
APAKAH HUKUMNYA UMAT MELAYU JADI AHLI / SOKONG PAS & AMANAH ???
///

AbSY
al-Yunan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan