Sabtu, 15 April 2017

(A13) KAFIR - engkar larangan Allah (al-Quran berulang-ulang adalah golongan SESAT - Pasik & Munafik.

SIAPA PAS KELANTAN DISISI ALLAH (al-Quran) - SESAT : pasik & munafik.

Siapa Pas Kelantan disisi Allah (al-Quran) ?  
Sesat : pasik & munafik

7. SESAT (petunjuk Allah - al-Quran) - Pasik & Munafik.
Umat melayu yang benar beragama tauhid (ad-deen - tauhid rububiyyah), beri'ttiqad (yakin qalbu) dengan benar terhadap hak-hak mutlak zat Allah Islam (al-Islam - i'ttiqad ) - ghaib Qalbu, serta benar beraqidah (al-Iman) dari Syariah-Fiqh (al-Ilmu) dari semua cabang disipline ilmu Islam - ghaib Akal yang benar wajib menolak golongan Sesat Aqidah (al-Iman - al-Ilmu) golongan Pasik & Munafik.

7.1 Tidak Sesat (amal) anak Adam itu tanpa lebih dahulu Kapir (amal) engkar larangan Allah (al-Quran) berulang-ulang..."Kapir demi Kapir demi Kapir & demi Kapir" sejak pulohan tahun dulu lagi berlakunya... dan Tidak Kapir (amal) anak Adam itu tanpa lebih dahulu Kufur (niat) tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah dalam perkara meliputi (hakikat) kalimah bacaan al-Quran - pokok : "ad-deen, al-Islam serta furu' : al-Iman & al-Ilmu".

7.2 Bermula dengan KUFUR (niat - i'ttiqad) tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah pada perkara Dasar ketuhanan yang Empat (4) dalam Dua (2) pasangan dengan Dua (2) pokok meliput hakikat kalimah (mutasyabihat & muhkamat) bacaan al-Quran "Ad-deen" (Agama tauhid - tauhid rububiyyah) mewajibkan "al-Islam" (I'ttiqad  Islam yang diredhai Allah terhadap hak-hak mutlaknya), serta Dua (20 furu' (branch) baginya, Yaitu; al-Iman (Aqidah) yang mewajibkan al-Ilmu (Syariat-Fiqh)" dengan semua cabang disipline ilmunya... maka putus lah hubungan dengan Allah & terlindung dari rahmat Allah serta jauh lagi dari redho Allah (al-Islam - Lillaahi).

7.3 A095
A095
KUFUR (niat - tanpa lillaahi)
Dan janganlah kamu jadikan (ayat-ayat) pesanan-pesanan dan perintah Allah (al-Quran) sebagai modal (alat, bahan, tukaran, gadaian) untuk mendapat keuntungan dunia (politik - kuasa, jawatan, popularity, nama, gelar, kekayaan) yang sedikit; sesugguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik memberlakukan semata-mata kerana Allah - Lillaahi), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui.
(Al-Nahl 16:95)

7.4 KAPIR (amal - cara, sifat, kata-kata, perbuatan) - engkar larangan Allah (al-Quran) setelah niat yang KUFUR itu dilaksanakan dengan perbuatan berulang-ulang sejak pulohan tahun dahulu lagi berlakunya.

7.5 A041
A041
Dan berimanlah kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Quran) yang mengesahkan benarnya Kitab (zabur, taurat, injiel & tidak terkecuali al-Quran) yang ada pada kamu, dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula kafir (engkar) akan dia (perintah & larangan); dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayatKu (sebagai harga, modal, alat, bahan, tukaran untuk) membeli kelebihan-kelebihan (duniawi : politik - kuasa, jawatan, pangkat, popularity, nama, gelar, kekayaan) yang sedikit faedahnya (faedahnya disisi Allah); dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertaqwa.
(Al-Baqarah 2:41)

7.6 A042
A042
Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah, dan kamu sembunyikan yang benar itu pula (kerana jika dibacakan akan terkena atas batang hidung sendiri) padahal kamu semua mengetahuinya.
(Al-Baqarah 2:42)

7.7 Senaraikan lah Cara, Sifat, Kata-Kata, Perbuatan KAFIR - engkar larangan Allah (al-Quran) yang lakukan oleh PAS dalam perkara berkaitan dengan Agama (Ad-deen - Tauhid Rububiyyah) : Ketuhanan (al-Islam - I'ttiqad Uluhiyyah) & Furuq - cabangan : Aqidah (al-Iman) : Syariah:Fiqh (al-Ilmu) dalam perkara mainan Politik - duniawi (jawatan, pangkat, popularity, nama, gelar, kekayaan)... agar mengenal diri.

7.8 Perbuatan Engkar PAS - KAFIR demi KAFIR demi KAFIR dan demi KAFIR sejak pulohan tahun membacakan ayat-ayat Allah (al-Quran), Hadis, Sunnah, Sirah tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah, sebalikNya kerana duniawi - politik (jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaan) itu lah golongan Sesat Petunjuk Allah (alQuran) - Aqidah (al-Iman) dari Syariah-Fiqh (al-Ilmu) yang Sesat terbahagi kepada dua (2) golongan :

7.8(a) PASIK - Golongan yang menjadikan perkara Agama (Ad-deen) : Ketuhanan (al-Islam) - serta Furuq (kecabangan) Aqidah (al-Iman) & Syariah (al-Ilmu) dengan membacakan ayat-ayat Allah (alQuran), Hadis, Sunnah, Sirah untuk kepentingan duniawi - politik (jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaan) hingga berlaku kerosakan hubungan silaturrahim antara sesama manusia... apatah lagi sesama sendiri - perbalahan : kecederaan, kematian, perceraian, putus silaturrahim sesama manusia & sesama sendiri :

(i) sesama mengaku bertauhidkan Allah (Ad-deen) maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun (Ad-deen - Tauhid Rububiyyah).
(ii) sesama mengaku berI'ttiqad dengan I'ttiqad yang diredhoi Allah terhadap hak-hak mutlakNya Islam (al-Islam - I'ttiqad Uluhiyyah).
(iii) sesama mengaku berAqidah Islam - (al-Iman)
(iv)sesama mengaku berSyariah Islam - (al-Ilmu)
(v) sesama membaca alQuran yang sama ditangan,
(vi) sesama arah Kiblat,
(vii) sesama bertutor dengan bahasa manusia yang sama,
(viii) sesama zahir anggota jasad dari daki tanah Leluhoh yang sama - malaysia.

7.8(b) MUNAFIK - Golongan yang para (7.8(a)... hingga berlaku kerosakan hubungan antara manusia dengan Allah @ @ penyebab orang lain menjadi Syirik & Murtad. Golongan Munafik juga adalah "golongan Sesat menghampiri Syirik".

7.9 Golongan Pasik & Muafik : kedua-duanya adalah golongan Sesat Petunjuk Allah (al-Quran). maka hancur lebur segala pahala Ibadah & pahala kebenaran, kebaikan, kebajikan (Lillaahi) dialam jasad menjadi debu diterbangkan angin kencang, hanya pintu taubat sahaja yang masih terbuka. Siapa kah mereka-mereka itu dibumi malaysia hari ini :
Aku kah ?
Kamu kah ?
Mereka kah ?
UMNO kah ?
AMANAH kah ?
PKR kah ?
DAP kah ?
atau sebenarNya PAS ?
TANYA LAH PADA DIRI SETIAP DIRI SENDIRI... !!!
///
Ab Sheikh Yunan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan